top of page

Integrale reflexologie

Rustgevend, aangenaam en stimulerend

Een reflexzonebehandeling is rustgevend, aangenaam en stimulerend. Het lichaam wordt geactiveerd en tot reiniging aangezet, waardoor het proces van klachtverbetering in gang wordt gezet. Soms vindt er eerst een lichte verergering van de klachten plaats. Dit kan zich uiten in vele vormen, zoals transpireren, huilen, dromen of verandering in ontlasting en urine.

 

Bij klachten

Bij de behandeling van een klacht neem ik tijdens de eerste behandeling indien nodig een uitgebreide intake af. Op basis daarvan stel ik een behandelplan op en bepaal ik samen met de cliënt een doelstelling voor op de korte termijn.

Deze eerste behandeling duurt indien uitgebreide intake daarom ongeveer anderhalf uur. Opvolgende behandelingen duren ongeveer een uur.

Behandelingen voor jonge kinderen zijn korter. Ook bij sommige zwangerschapsklachten gaat de voorkeur uit naar een korte behandeling.

Na zo’n 3 of 4 behandelingen, afhankelijk van de aard en duur van de klacht, maar ook van de reacties op de behandeling, evalueer ik samen met de cliënt de vorderingen. Op dat moment bespreken we het vervolg van de behandelingen.

 
Als ontspanning

Een ontspannende voetmassage heeft een goede preventieve werking. Eén behandeling per 4 tot 6 weken is in principe voldoende als een soort onderhoud. Het is natuurlijk altijd mogelijk om met meer regelmaat langs te komen.

 

In mijn praktijk voor integrale reflexzonetherapie behandel ik cliënten met een breed scala aan klachten. Hierbij ga ik uit van de zelfgenezende kracht van het lichaam en is reflexologie een middel om de geneeskrachten van het lichaam te activeren. 
Naast het behandelen van de reflexologie op handen - onderarmen, voeten - onderbenen en oren maak ik eventueel ook gebruik van andere technieken  op het lichaam, zoals het bewerken van acupunctuurpunten, moxa, cupping, tuina-massage, magnetiseren en eenvoudige cranio-sacrale therapie. Uiteraard kan het gesprek ook belangrijk zijn om het bewustzijn met betrekking tot de klacht te vergroten en mogelijk op te lossen.

bottom of page