top of page

Ervaring met zwangerschapsreflexologie

Janne Verhoeven
Weeën opwekken
 

Heel enthousiast ben ik over de massage die Carla geeft om de bevalling beter op gang te laten komen. Toen ik de 40 weken van mijn eerste zwangerschap gepasseerd was heb ik van mijn verloskundige het advies gekregen om een afspraak te plannen bij Carla. Het zag er namelijk nog niet naar uit dat de bevalling snel op gang zou komen.

Na de eerste keer gaf Carla aan dat ik wel rust moest nemen om de bevalling op gang te laten komen. Helaas was dat op dat moment niet mogelijk voor mij. Twee dagen later ben ik teruggegaan, daarna heb ik wel mijn rust kunnen vinden. De volgende dag zijn de weeën begonnen en ben ik na een vlotte bevalling moeder geworden van een dochter.

Veertien maanden later was ik een week over de uitgerekende datum van mijn tweede dochter en heb voor dezelfde dag een afspraak gemaakt met Carla. (Het inleiden was inmiddels al gepland). ’s Middags om half 6 vertrok ik bij Carla en om 23.00 uur was ik al bevallen van mijn tweede dochtertje!

Ik kan iedereen aanbevelen een afspraak te maken met Carla aan het eind van je zwangerschap. Naast de heerlijke, ontspannende massage ben ik één keer binnen 3 dagen en één keer binnen 3 uur begonnen aan mijn bevalling.


Karin
Misselijk
 

Ik ben zwanger van mijn tweede kindje en ben ontzettend misselijk geweest. Maar het meest vervelende vond ik de allesoverheersende honger. Ieder uur iets moeten eten en dan eigenlijk na een kwartier al weer verschrikkelijke honger hebben. Ik was er zo ziek van dat ik niet eens voor mijn zoon kon zorgen. Bij mijn vorige zwangerschap had ik al van alles geprobeerd, maar niets hielp. Op aanraden van mijn verloskundige ben ik bij Carla terecht gekomen. Op dat moment stond ik overal voor open, als het maar zou helpen! De eerste keer vond ik een bijzondere ervaring. Carla heeft tijdens de voetreflexbehandeling de nadruk gelegd op de reflexgebieden van de hormonen om een betere balans hierin te brengen. Toen ik mijn ogen dicht deed en de behandeling begon voelde ik het echt vanuit mijn voeten naar mijn hoofd golven. En achter mijn ogen kwamen de golven uiteindelijk tot rust. Na de eerste keer was er niet echt een merkbare verandering, maar na de tweede keer was dit wel het geval. Veel drinken en rusten na de behandeling was het advies van Carla. Ik ben een paar dagen goed ziek geweest. Alle afvalstoffen kwamen eruit….. Maar daarna, hemel op aarde! Ik heb me echt 3 weken lang bijzonder goed gevoeld. Ik kon alles weer, voor mijn zoon zorgen, werken, en ik had geen abnormale honger meer. Nog steeds wel een gezonde eetlust, maar goed te doen!

Na die 3 weken (toen inmiddels 12 weken zwanger) voelde ik me toch weer wat minder goed, mijn HCG hormoon zat op een piek. Carla had al aangegeven dat ik dit kon verwachten, dus maakte ik weer een afspraak met haar. Na deze derde behandeling ben ik geen minuut meer ziek geweest en heb ik mij weer net zo goed gevoeld als na de tweede behandeling.

Kortom, voor mij was de voetreflex behandeling van Carla echt een uitkomst. Zonder haar had ik niet voor mijn zoon kunnen zorgen en had ik al helemaal niet van de zwangerschap kunnen genieten. Ik raad het echt iedereen aan!

S. A.
Hoofdpijn en weeën opwekken
 

Toen ik in verwachting raakte van ons eerste kindje verliep alles heel prettig, maar naar verloop van tijd kreeg ik steeds meer last van stekende en krachtige hoofdpijn. Op advies van de verloskundige ben ik toen naar de voetreflex gegaan en zo kwam ik bij Carla terecht.

Carla is een heel rustig persoon en creëert tijdens de behandelingen een rustgevende sfeer en zodoende tijd om te ontspannen. Dat vond ik heel prettig, ondanks dat sommige plekjes pijnlijk waren. Ik heb er veel baat bij gehad want de hoofdpijn werd al snel minder. Na enkele behandelingen konden we dan ook stoppen en heb ik de resterende tijd heerlijk genoten van mijn zwangerschap.

Toen mijn zwangerschap over de 40 weken ging zei de verloskundige dat we door voetreflex misschien de bevalling wel konden opwekken. Helaas is dit niet gelukt en ben ik met 42 weken in het ziekenhuis ingeleid. Maar ik was erg dankbaar dat ik hoofdpijnvrij heb kunnen genieten van het zwanger zijn.

Toen ik in verwachting raakte van ons tweede kindje was mijn zwangerschap nog fantastischer dan de eerste keer. Helemaal nergens last van gehad maar bij 40 weken was er nog geen teken dat ons kindje geboren wilde worden en daarom met 41 weken pnieuw een poging gedaan om via voetreflex de bevalling op te wekken. Tijdens de behandeling bij Carla heb ik voor de eerste keer gevoeld wat er nou bedoeld wordt met ‘harde buiken’. Eenmaal thuis aangekomen zijn spontaan de vliezen gebroken, 2 ½ uur later werd ons tweede kindje geboren.

Ik heb dus twee ervaringen met voetreflex tijdens de zwangerschap en ben zeer tevreden. Door de behandeling heb ik een hele prettige zwangerschap gehad en heb ik een thuisbevalling mogen ervaren.

Patricia Arentsen
Oedeem, stuit en bevalling
 

Tijdens mijn zwangerschap heb ik erg veel baat gehad bij de behandelingen van Carla. Op advies van de verloskundige ben ik naar haar toe gegaan, vanwege het vocht dat ik vasthield in voeten en handen. Het vocht is nooit helemaal weggegaan, maar de behandeling verlichtte enorm.

Onze baby lag in een stuitligging en Carla heeft me hiervoor behandeld met een positief resultaat. De baby is gedraaid 1 dag na de behandeling!

Op advies van de verloskundige heb ik ook een behandeling gehad waarbij de drukpunten zijn gestimuleerd die de bevalling op gang kunnen brengen. Zelf wilde ik dit ook graag omdat de zwangerschap op het laatst erg zwaar was, vooral door de hittegolf van dit jaar. Een week na de behandeling is de kleine geboren, bijna een week voor de uitgerekende datum.

Naast deze positieve ervaringen van de behandeling is het erg fijn om tijdens de behandeling even tijd voor jezelf te hebben en bewust met je zwangerschap bezig te zijn. Het voelde echt aan als quality time, even lekker ontspannen. Het is helemaal niet zweverig en Carla weet echt wat ze doet.

Tamara van den B.
Stemmingswisselingen
 

Ik was 7 weken zwanger, van mijn derde kindje, toen mijn blijdschap van de ene dag op de andere omsloeg in paniek, onzekerheid en angst. Ik snapte helmaal niet wat er met mij gebeurde. De verloskundige dacht dat dit te maken had met hormonen en adviseerde mij/ons om een echo te laten maken. Zij dacht dat ik me beter zou gaan voelen als ik gezien had dat ik zwanger was. Niets was minder waar. Door het maken van een echo en het zien van een kloppend hartje werd mijn angst en paniek alleen maar groter. Ook voelde ik me erg verdrietig en huilde veel.

Voor mijn vriend was dit ook een erg zware periode. Hij was erg blij met ‘onze’ zwangerschap maar kon zijn blijdschap niet met mij delen. Hij deed erg zijn best om mij te troosten maar dat hielp niet. Ik ging me steeds beroerder voelen en wist me geen raad meer. Ik kon hier zelf niet meer uitkomen en had hulp nodig. De verloskundige dacht dat ik er misschien wel baad bij kon hebben om naar een reflexoloog te gaan. Zij verwees mij naar Carla Huis in ’t Veld.

Bij mijn eerste bezoek aan Carla was ik erg emotioneel en voelde me ontredderd. Zij gaf mij alle ruimte om mijn verhaal te doen en voelde erg met mij mee. Alleen al daardoor werd ik iets rustiger, ook lukte het haar om mijn ademhaling wat rustiger te krijgen zodat ik me wat minder opgejaagd voelde.

Gedurende de drie maanden die volgden ging ik één keer per week naar Carla. Buiten dat ik mijn verhaal kwijt kon, zorgde zij middels voetreflex ervoor dat ik me beter voelde. Ik werd rustiger en kon daardoor ook weer normaal denken en realistischer kijken naar mezelf en mijn omgeving. Na die drie maanden,inmiddels was ik vijf maanden zwanger, voelde ik me weer als vanouds. Ik was niet meer angstig en onzeker en kon zelfs genieten van mijn zwangerschap. Deze blijdschap kon ik ook weer delen met mijn vriend. Vanaf dat moment ben ik minder vaak naar Carla gegaan, ik kon het zelf weer redden. Voornamelijk ging ik daarna voor lichamelijke klachten. Ik ben, nu ik terugkijk op deze heftige periode, heel erg blij dat de verloskundige mij geadviseerd heeft om naar Carla te gaan. Ik zou anders niet geweten hebben hoe ik deze periode door had moeten komen!
 

Lieke K.
Stuitligging

Ik was 32 weken in verwachting van ons tweede kindje toen bleek dat hij in onvolkomen stuit lag. Ik ben goed bekend met reflexologie en het stond voor mij meteen vast dat ik eerst wilde proberen om het met een reflexologie behandeling te laten draaien. Wat mij aanspreekt aan deze  behandeling is dat het een zachte en veilige manier van draaien is. Hiermee wil ik zeker niet beweren dat het in het ziekenhuis niet veilig is, maar als het zonder duwen en trekken kan, dan graag! Wat ik heel prettig vond aan de behandeling zelf, is de manier waarop Carla hem geeft. Ik voelde me op mijn gemak, en er was contact. Voor mijn gevoel zowel met mij als met het kindje in mijn buik. Er was tijd en aandacht, niets leek te veel. Een heel fijn gevoel! Die avond/nacht was het drukker dan normaal in mijn buik en ik hoopte voorzichtig dat het gelukt was. Twee dagen later bij de verloskundige en nog een paar dagen daarna op de echo werd mijn gevoel bevestigd: hij was
gedraaid!
Ik kan het iedereen aanraden, als je kindje op deze manier wil draaien is dat volgens mij voor zowel jou als je kindje prettiger.

 

Helen
Tijdens een bevalling

 

Na een fijne zwangerschap kreeg ik in de 38ste week flinke voorweeën. Deze duurden 48 uur en ik was behoorlijk uitgeput. De verloskundige had al een poging gedaan om de ontsluiting te stimuleren en stelde voor om ook voetreflex te doen. Ik stond daar wat sceptisch tegenover, maar omdat mijn vriend zei: “baadt het niet dan schaadt het niet” heb ik mevrouw Huis in ‘t Veld toch gebeld (het was zaterdagavond!).

Zij was binnen het kwartier bij ons thuis. Dit vond ik erg prettig, want met weeën om de 10 minuten leek het me niet fijn om naar haar te moeten gaan. Mevrouw Huis in ’t Veld had een comfortabele ligstoel meegenomen zodat ik naar omstandigheden toch rustig kon liggen. Ze startte de behandeling, en tijdens een wee liet ze mijn vriend zien hoe hij het voor mij wat dragelijker kon maken. Omdat ik rugweeën had liet ze specifiek daarvoor een goede methode zien. Tijdens de behandeling voelde ik dat de weeën heftiger werden en ook dat ze sneller achter elkaar kwamen. Tijdens het masseren voelde ik mijn kindje steeds bewegen. Na ongeveer anderhalf uur ging mevrouw Huis in ’t Veld weer weg, maar liet ze de stoel staan zodat we die nog konden gebruiken als we dat wilden. Of het door het strippen van de verloskundige kwam of de massage van mevrouw Huis in ’t Veld of door de combinatie weet ik niet, maar ongeveer 4 uur later had ik een prachtige zoon in mijn armen!

Ik heb tegen mijn zwangere vriendin al gezegd dat ze wanneer ze het nodig heeft zeker moet bellen naar mevrouw Huis in ’t Veld.

bottom of page