top of page

Ervaringen met fertiliteitsreflexologie

Floor en  Lizzy
Vruchtbaarheid
 

Na het stoppen met de pil bleek dat mijn ongesteldheid heel erg onregelmatig was. Gezien mijn leeftijd, 38, werd ik vrij snel doorgestuurd naar het ziekenhuis om te onderzoeken of ik wel een normale cyclus met eisprong had. Dit bleek wel het geval maar doordat ik geen positieve ovulatietesten had hebben ze het traject ingezet om mijn eisprong te volgen. Al eerder had ik gelezen en gehoord dat door mijn leeftijd en overgewicht het misschien wel langer kon gaan duren voor ik zwanger zou worden. Ik heb toen via een vriendin vernomen van Carla en voetreflextherapie en dat dat de vruchtbaarheid kon vergroten. Zij was daar geweest voor het keren van haar baby'tje die in een stuit lag. Dit was heel goed gelukt en ze was er van overtuigd dat het mij ook zou lukken om snel zwanger te raken.
In januari ben ik voor het eerst geweest bij Carla en tot 11 maart nog 4 keer.  Begin maart had ik mijn eerste eisprong en jawel hoor....gelijk zwanger!
Nu geniet ik van mijn heerlijke meisje! Ik ben er van overtuigd dat de behandelingen bij Carla er mede voor gezorgd hebben dat ik zo snel zwanger was.
Ik zou het iedereen aanraden.

Ilse
Ondersteuning IVF
 

Naar aanleiding van een tip van een vriendin kwam ik in 2012 terecht bij Carla. Op dat moment probeerden mijn vriend en ik al drie jaar zwanger te worden, zonder resultaat. Van deze drie jaar waren wij twee jaar onder behandeling in het ziekenhuis, nooit werd een oorzaak gevonden.

In die drie jaar had ik acupunctuur geprobeerd, tips van vriendinnen opgevolgd en voetreflex bij een andere praktijk gedaan, echter zwanger worden lukte niet. Omdat de vriendin die mij de tip gaf heel veel baat had bij de voetreflex van Carla, besloot ik dat dit voor mij het laatste was wat ik zou proberen aan alternatieve geneeskunde.

In tegenstelling tot eerdere behandelingen elders, vond ik deze manier van voetreflex wel ontspannend. Ook kreeg ik van Carla adviezen waar ik nooit eerder aan gedacht had en zeker baat bij had, onder andere tips over voeding en manieren om beter te kunnen ontspannen. Helaas bleef een zwangerschap uit. Omdat ik op een gegeven moment zo moe raakte van alle dingen die ik wilde doen, naast het intensieve IVF traject, besloot ik een tijdje helemaal niets meer te ondernemen wat te maken had met zwanger worden. Ook besloten we een time out te nemen in het ziekenhuis. Even rust.

Uiteindelijk maakten we de keuze om nog 1 IVF poging te ondernemen, de derde. Zonder verwachtingen en enkel en alleen met behulp van het ziekenhuis in Gent. Dit keer hadden we wonder boven wonder goede embryo’s, zelfs embryo’s die goed genoeg waren om ingevroren te worden. Voor ons haast niet te geloven. En na de tweede terugplaatsing van een embryo bleek ik voor het eerst in vijf jaar tijd zwanger te zijn, niet te bevatten, zo blij!

Al voordat ik werd gebeld door het ziekenhuis met de uitslag van de bloedtest wist ik het al, ik was zo misselijk. Die misselijkheid werd alleen maar erger, tegen het extreme aan. En toen wees diezelfde vriendin mij weer op Carla, zij kon ook helpen om de misselijkheid te verminderen. Ik heb meteen een afspraak gemaakt. Naast het feit dat het leuk was om Carla weer te zien en haar het fijne nieuws te vertellen, had ik dit keer heel veel baat bij de behandelingen. Ik kwam kotsmisselijk binnen en na de behandeling was ik een ander mens. De misselijkheid ging niet geheel over, maar was nu wel te behappen.

Ik ben van week 6 tot ongeveer week 16 naar Carla gegaan, het heeft mij enorm geholpen.

Ik ben inmiddels 26 weken zwanger en mocht het zo zijn dat de baby straks in een stuit ligt, of de bevalling moet opgewekt worden, dan bel ik Carla, want ook daar kan ze bij mee helpen middels voetreflex. 

Maartje
2 x gelukt!
 

Nadat mijn eerste zwangerschap eindigde in een miskraam en ik anderhalf jaar later nog steeds niet zwanger was, ben ik op aanraden van een collega bij Carla terecht gekomen. Na een paar behandelingen bij haar in de stoel voelde ik me een stuk energieker, positiever en zat veel beter in mijn vel. Vier maanden later was ik zwanger. Toen we  twee jaar later graag een tweede kindje wilden, heb ik meteen weer een afspraak gemaakt. De derde afspraak heb ik gecanceld,  ik was weer zwanger! En toen ik in deze zwangerschap 10 dagen na mijn uitgerekende datum nog steeds geen weeën had, heb ik Carla gebeld met de vraag of zij iets voor me kon betekenen.  Ze maakte tijd voor me en tijdens de behandeling diende de weeën zich al aan. Dit zette niet meteen door, maar het bleef onrustig in mijn buik. De dag daarna is onze zoon geboren én op natuurlijke wijze. Ik ben Carla dankbaar dat ze altijd de tijd voor me nam om te luisteren, positief was en de juiste behandelingen gaf waar mijn lichaam duidelijk heel goed op reageerde.

Maartje

Mary
Na een curettage
 

Vanaf week 5 van mijn zwangerschap was ik onder controle bij de gynaecoloog, omdat mijn bloeddruk veel te hoog was. Ik ben meteen met medicatie begonnen om deze weer onder controle te krijgen. Ik bleek zwanger te zijn van een leeg vruchtzakje, omdat deze niet uit zichzelf af wilde komen kreeg ik begin december 2013 een curettage. Hierna bleef mijn menstruatie ruim 2 maanden uit. Toen mijn menstruatie weer op gang was en mijn cyclus weer mooi regelmatig was, kwam voor ons de tijd dat we het weer mochten gaan proberen om samen zwanger te raken. In juni 2014 was dit nog niet gelukt. Via een collega kreeg ik de tip om eens contact op te nemen met Carla.

Tijdens ons gesprek vond zij het opvallend dat ik meer last van mijn buik en bloedverlies tijdens mijn menstruatie had dan voor de curettage!

Tijdens de eerste behandeling heeft Carla hierop gewerkt, na de behandeling waarschuwde ze dat mijn lichaam sterk zou kunnen reageren. Dit bleek wel. De avond na mijn behandeling, kon ik met een goed excuus vroeg naar bed ,omdat er een hoop vermoeidheid uitkwam. De eerste behandeling was niet echt ontspannend. Na een week volgde een tweede behandeling, deze was minder pijnlijk en ik was achteraf minder vermoeid. Carla is iemand die goed luistert naar je ervaringen van de vorige behandeling en past haar aanpak hierop aan als dit nodig is.
De week na mijn tweede behandeling, had ik voor de zekerheid nog een controle afspraak bij de gynaecoloog. Volgens hem zag het er allemaal goed uit en zo was er al een hoop spanning van ons afgevallen. 

Diezelfde maand (juli 2014) ben ik weer zwanger geraakt!

Ik ben er van overtuigd dat de goede uitslag van de gynaecoloog en de reflexologiebehandelingen van Carla hebben bijgedragen aan het opnieuw zwanger raken. 

Nog steeds kom ik een keer in de 4-6 weken bij Carla voor een behandeling. Ze probeert me rust te geven en zo nodig verhelpt ze evt. kwaaltjes die ik ondervind van mijn zwangerschap.

Als mensen bij mij met een vergelijkbaar verhaal komen, zal ik  zeker over mijn positieve ervaringen bij Carla vertellen.

Myrthe
PCO syndroom
 

Vanwege mijn zeer onregelmatige menstruatie (soms maanden niet) als gevolg van het PCO syndroom, ben ik in 2010 gestart met voetreflexologie. Omdat ik niet vaak een eisprong had, was zwanger worden voor mij moeilijk en misschien wel nooit haalbaar. De (tweewekelijkse of maandelijkse) behandelingen waren daarom voornamelijk gericht op het in balans brengen van de hormonen, het stimuleren van de baarmoeder/eierstokken en ter algehele ontspanning.

De behandelingen vond ik altijd erg prettig, en gaven mijzelf een goed gevoel dat ik zoveel mogelijk probeerde ter ondersteuning van het proberen om zwanger te worden. En het werkte! Ik had steeds vaker wél een menstruatie.

Wegens verhuizing switchte ik in 2012 van voetreflextherapeute en kwam zo bij Carla terecht. Een lot uit de loterij! Carla omschrijf ik als professioneel, deskundig, praktisch en ook nog empathisch. Doordat ik bij Carla een uur behandeld werd, leerde ik van haar meer dan van onze fertiliteitsarts. Zo nam ik bijvoorbeeld voedingstips in acht. Na drie miskramen, twee (ziekenhuis)behandelingen met Clomid en drie jaar voetreflexologie verder, was ik eindelijk in zeer blijde verwachting van een, inmiddels geboren, heerlijk zoontje.

Rondom de Clomidkuur (een eisprongopwekker) heeft Carla me specifiek daarvoor behandeld, en met 4 weken zwangerschap nogmaals om de innesteling te bevorderen. Dit gaf mij extra vertrouwen, en dat kon ik wel gebruiken na een aantal teleurstellingen. Tijdens mijn fantastische zwangerschap was ik geen klant meer bij Carla, simpelweg omdat ik geen klachten had. Alleen in week 38 t/m 40 heb ik opwekbehandelingen gedaan. Uiteindelijk is de bevalling toch ingeleid en dat verliep zeer voorspoedig. Carla had me tips gegeven die ik tijdens de bevalling continue heb toegepast.

Kortom: ik heb zéér goede ervaringen met voetreflexologie en met Carla in het bijzonder. Van fertiliteit tot miskramen, van zwangerschap tot bevalling! Ik heb dan ook al een aantal vriendinnen en lotgenoten doorverwezen naar Carla, of collega's elders in het land!

Ik hoop dan ook dat reflexologie door zorgverzekeraars en de reguliere geneeskunde meer erkend (en vergoed) wordt.

Hartelijke groet,
Myrthe, cliënte van Carla

bottom of page