Zwangerschapsreflexologie

Wat is reflexologie?

Reflexologie is een natuurlijke geneeswijze. Uitgangspunt is dat op de voeten, de handen en het hoofd zones liggen die corresponderen met alle organen en weefsels in je lichaam:

Kaart van de zones in het lichaam en de voeten

Iedere zone van het lichaam vind je terug op je voeten. Bron: Dwight Byers

Massage van deze zones stimuleert het zelfgenezend vermogen van het lichaam, zet aan tot een natuurlijke vorm van herstel en bevordert de balans tussen lichaam en geest. Een reflexzonebehandeling is tevens een moment van ontspanning.

 

Reflexologie tijdens en na de zwangerschap

Zwangerschapsreflexologie is een specialisme binnen de reflexologie.

Tijdens de zwangerschap moet je lichaam hard werken en vinden er vele veranderingen plaats. Zwangerschapsreflexologie is erop gericht om je gezondheid in deze belangrijke periode te optimaliseren en eventuele klachten – lichamelijk én geestelijk - te verlichten. Het is ook een goede voorbereiding op de bevalling.

Ook maak je tijdens de behandelingen intensief contact met je ongeboren baby. Na de bevalling helpt zwangerschapsreflexologie je om weer op kracht te komen en sneller de balans in je leven terug te vinden. Reflexologie kan eveneens worden ingezet bij het draaien van een stuit- of dwarsligging en om de bevalling op te wekken wanneer je uitgerekend bent.