Zwangerschapsreflexologie

Lezing Anna Verwaal

“De conceptie, zwangerschap en de geboorte, hoe beïnvloedt dit ons leven?”

 

Het is inmiddels wetenschappelijk bewezen dat cellulair geheugen van de conceptie,
zwangerschap en geboorte een diepe imprint vormt en grote invloed heeft op alle relaties in ons leven. Niet alleen de relatie met familieleden en vrienden maar ook onze gezondheid, ons werken en dagelijks leven wordt door deze vroege verbale, emotionele en somatische imprint bepaald.

Meestal zijn we ons hier totaal niet van bewust. Deze onbewustheid zorgt ervoor dat dezelfde patronen in ons leven naar boven blijven komen tot we inzicht krijgen in hoe de specifieke omstandigheden ons in de periode ‘van eicel tot ik’ gevormd hebben en nog steeds beïnvloeden.

Wat besproken zal worden is wat voor soort prenatale en geboorte ervaringen de aanstaande ouders zelf als baby hebben meegekregen en op welke manier deze imprints invloed kunnen hebben op de zwangerschap en bevalling van hun kind. Vooral het bewustzijn dat zij hierover hebben speelt een zeer belangrijke rol. Dit wordt als het ware de energetische voedingsbodem van waaruit de lichamelijke ervaring zich ontkiemt en gaat groeien. Het proces van bewustwording zorgt ervoor dat er een persoonlijke transformatie plaats kan vinden waardoor we onszelf los kunnen koppelen van de persoon die we door omstandigheden geworden zijn. Met dit inzicht kunnen de beperkende banden verbroken worden. Hoe eerder dit proces plaatsvindt hoe beter, omdat een imprint meestal heel sterk tijdens de zwangerschap, bevalling of postnatale periode geactiveerd wordt en juist in die tijd voor problemen, depressie, angst en complicaties kan zorgen. Hoe helen we een geboorte trauma? Dat van onszelf, als beroepskundigen, onze kinderen, of dat van de pasgeboren baby en je cliënt? Welke vragen dienen we te stellen om erachter te komen wat de emotionele of lichamelijke imprints zijn die onze cliënten hebben meegekregen? De antwoorden helpen niet alleen verloskundigen en verpleegkundigen, maar ook therapeuten en aanstaande ouders inzien wanneer en waarom een bepaalde geloofsovertuiging of angst is ontstaan en hoe we hiermee om kunnen gaan. Het belang van psychosomatische zwangerschap begeleiding zorgt ervoor dat aanstaande ouders de verbinding tussen alle ervaringen kunnen begrijpen waardoor dit geen invloed meer hoeft te hebben op het baringsproces zelf. Leren hoe we samen met de ouders deze ‘bevrijdende tocht van de zelfkennis’ in kunnen slaan zal niet alleen een mooie aanvulling zijn voor zowel de pasafgestudeerde als ervaren verloskundige, partus assistente en kraamverzorgster maar ook voor elke zwangerschapsreflexzonetherapeut die haar cliënten beter wil leren kennen.

Bewustzijn hierover kan zelfs geboorte trauma helen of complicaties helpen voorkomen. Leren inzien hoe we deze pre- en perinatale imprints wat de spirituele, emotionele en lichamelijke factoren betreft kunnen helen verbetert het baringsproces en zorgt voor een betere binding tussen de moeder en kind.

 


 

Workshop inhoud

- Cellulaire biologie, epigenetica en het geheugen van de conceptie, baarmoeder en geboorte ervaring

- De emotionele, lichamelijke en medische ervaringen van de foetus en de langdurige effecten hiervan op latere leeftijd

- Het effect van de prenatale en de geboorte ervaring op fertiliteit, de zwangerschap, het baringsproces en jouw carrière als verloskundige, verpleegkundige, gynaecoloog, zwangerschapsreflexzonetherapeut of ouder

- Hoe medische handelingen en prenatale & geboorte ervaringen patronen creëren die zich later openbaren (kunstmatige inseminatie, tweeling, ingeleide bevalling, vacuüm/tang verlossing, prematuriteit, enz)

- Hoe helpen we onze cliënten met het verkrijgen van inzicht in negatieve geboorte imprints, angsten en trauma's?

- Hoe bereiden we ons het beste voor op een bewuste conceptie, zwangerschap en geboorte ervaring als verloskundige of aanstaande ouder en hoe kan je als reflexzonetherapeut ondersteuning bieden?

 

BIOGRAFIE

Anna Verwaal is een Maternal-Child Health Nurse, UCLA Certified Lactation Educator, Conscious Conception & Birth Consultant, Primal Period & Childbirth Educator, Midwifery & Doula Instructor, en Birth Photographer en al sinds 1990 woonachtig en werkzaam in de USA.

Na een lange carrière in de klinische verloskunde en de gespecialiseerde thuiszorg in Los Angeles merkte ze dat ze liever individueel met gezinnen en baby’s wilde werken in het voorkomen en helen van geboorte trauma en begon haar eigen praktijk. Momenteel reist Anna over de hele wereld voor lezingen en workshops over het cellulaire geheugen van de geboorte ervaring, de fysiologische en hormonale blauwdruk van de bevalling en hechting en de diepe psychologische, emotionele en spirituele aspecten van het geboorte proces. Ze gebruikt een combinatie van klinische kennis, de laatste ontwikkelingen uit de pre- en perinatale psychologie, haar eigen intuïtie en geboorte fotografie en de ervaringen die ze in de afgelopen 25 jaar als verpleegkundige, geboorte-consultant en doula heeft opgedaan in verschillende landen en culturen in samenwerking met gynaecologen, verloskundigen en inheemse vroedvrouwen.