Zwangerschapsreflexologie

Cursussen collega's zwangerschap&fertiliteit

Ik ben zeer enthousiast over de toepasbaarheid van reflexologie in de periode van de zwangerschap en ook in de periode van zwangerschapswens Het blijft bijzonder en afwisselend om met deze methode zwangere vrouwen ondersteuning te bieden. Mijn uitgebreide ervaringen deel ik graag in de vorm van cursussen aan collega’s uit verschillende disciplines.

Ben je een reflexzonetherapeut, dan is het mogelijk om een bijscholing ‘zwangerschapsreflexologie’ of ‘fertiliteitsreflexologie’ te volgen. Deze bijscholingen geef ik meerdere malen in het jaar, sinds 2019 alleen nog via Total Health, aanmelden en informatie via www.totalhealth.eu

 

 

Cursist Alice de Bie (reflexzonetherapeut) schrijft over de bijscholingen:

Ik was zo enthousiast over de manier van scholen en de inhoud van de lessen van de zwangerschapsreflexologie dat ik me gelijk inschreef voor de scholing fertiliteitsreflexologie die hierop volgde.  Wederom gegeven op een bevlogen manier, goed onderbouwd en met een schat aan praktijkvoorbeelden. Een verantwoorde manier om je te verdiepen in je vak.

In mijn praktijk in Nijmegen komen steeds meer vrouwen die zwanger zijn of die problemen hebben om zwanger te worden. Met partner erbij geeft dat een extra dimensie.

Als je komt in het beginstadium zijn de mogelijkheden onbeperkt maar ook voor vrouwen die al een traject in het ziekenhuis zijn begonnen zijn er mogelijkheden op gebied van ontspanning en je weer goed in je lijf voelen.

Een cliƫnte uit mijn praktijk is inmiddels bevallen van een gezonde zoon, drie andere vrouwen waaronder een Marokkaanse, zijn nog in behandeling. Steeds meer vrouwen vinden de weg naar het op een natuurlijk manier bevorderen of realiseren van een zwangerschap wanneer dat niet spontaan gaat.

Een voorbeeld : in de reguliere zorg wordt niet naar de zuurgraad in het lichaam gekeken. Het blijkt dat hoe zuurder je lichaam is (eenvoudig te testen met urine) het moeilijker is om zwanger te worden of zelfs onmogelijk. We hadden tijdens de cursus een groepsgenoot die dat bij haarzelf had meegemaakt. Door het volgen van een dieet werd haar lichaam minder zuur. Inmiddels is ze moeder en dat op een betrekkelijk eenvoudig en natuurlijke manier. Dat maakte veel indruk. Het verder kijken bij zwangerschap en fertiliteit op een natuurgenees-

kundige of energetische wijze, geeft nieuwe mogelijkheden

Toch kunnen we niet zonder de reguliere zorg maar het zou mooi zijn om te kunnen samenwerken en van elkaars werkwijze op de hoogte te zijn.

Wat me bijzonder aantrekt van Carla is de bezieling die ze in haar werk legt en in de manier waarop ze haar kennis overdraagt. Tijdens de praktijklessen merk je dat ze snel en haarfijn pijnpunten en blokkades weet te vinden als ze tussendoor bij een van de cursisten even aan het "werk" is.  Het uitdragen van haar kennis via website, organiseren van scholing, lezingen, workshops en mooie folders maakt het geheel compleet. Daarmee draagt Carla veel bij aan de bekendheid van voetreflexologie binnen de gezondheidszorg.

Ik heb zelf de stille wens dat ze een boek maakt van haar kennis en talrijke praktijkervaringen, bijzonder en nuttig voor zowel de doelgroep als de therapeuten zelf.